Hyppää sisältöön

Uusi kirja vihreästä kaupunkisuunnittelusta tulossa 2024

Uutiset

Ajatuspaja Visio julkaisee loppuvuonna 2024 vihreän konkarin Otso Kivekkään kirjoittaman Kuinka rakennetaan vihreä kaupunki -kirjan. Teos kokoaa yksiin kansiin kaupunkisuunnittelun teesit, joiden avulla rakennetaan toimivaa, viihtyisää ja ekologisesti kestävää kaupunkia. Luontoa vai asuntoja? Tiivistä vai väljää? Tunnelia vai baanaa? Kaupunkien jatkuva kasvu pakottaa vastaamaan mm. näihin vaativiin kysymyksiin.

Otso Kivekäs katuympäristössä
Otso Kivekäs

Otson Kivekäs on toiminut kotikaupungissaan Helsingissä näiden kysymysten parissa yli vuosikymmenen ja kirjoittaa tässä kirjassa auki näkemyksensä hyvästä kaupunkisuunnittelusta. Vaikka fokus on Helsingissä, kirja on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää 2000-luvun vihreää kaupunkiajattelua Suomessa sekä kaikille jotka ovat kiinnostuneita kaupunkisuunnittelusta ylipäänsä.

Otso Kivekäs on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu (vihreät) ja kaupunkiaktiivi, ja hän on tällä hetkellä mm. Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen.

Kaupungistuminen megatrendinä ja ekologisesti kestävä asuminen ja yhdyskuntarakentaminen ovat tärkeä teema Ajatuspaja Visiolle, jonka fokus ajatuspajana on edistää reilua siirtymää. Voit selata Vision aiempia aiheeseen liittyviä julkaisuja.

Joukkorahoitus ja avoin kommentointimahdollisuus

Ajatuspaja Visio järjestää julkaisun tueksi 4.9.–7.10.2024 Mesenaatti-kampanjan, jonka kautta on mahdollisuus tukea julkaisua ja tilata kirja ennakkoon. Joukkorahoituksen ja kirjan ennakkomyynnin avulla mahdollistamme laadukkaan ja runsaan kuvituksen, suuremman painoksen, äänikirjan tuotannon, aihetta käsittelevän podcast-jakson sekä hienon julkistustilaisuuden järjestämisen. Toteutettavat asiat riippuvat kampanjassa saaduista tuotoista.

Otso Kivekäs julkaisee blogissaan syys-lokakuun aikana kirjan kappaleiden luonnokset, joita blogissa on mahdollisuus kommentoida ja näin osallistua kirjoitusprosessiin. Kolme ensimmäistä blogikirjoitusta löytyvät tästä:
Vihreä kaupunkisuunnittelu: Johdanto ja Miksi kaupunkeja suunnitellaan
Vihreä kaupunkisuunnittelu: Kaupungin kasvu (osa 1)
Vihreä kaupunkisuunnittelu: Kaupungin kasvu (osa 2)