Hyppää sisältöön

Ajatuspaja Visiolla aloittanut kaksi uutta työntekijää

Uutiset

Ajatuspaja Visiolla on syksyllä aloittanut kaksi uutta työntekijää. Coel Thomas aloitti tutkijana lokakuun lopussa ja Olivia Koskinen korkeakouluharjoittelijana marraskuun alussa.

Coel kirjoittaa julkaisua Suomen vaalijärjestelmän uudistamisen tarpeista ja vaihtoehdoista vuoden 2020 loppuun asti. Coel pitää tarpeellisena tutkia vaalijärjestelmien toimivuuden tutkimista myös monen mittapuun mukaan toimivissa demokratioissa, kuten Suomessa:

“Vaalijärjestelmät vaikuttavat huomattavasti siihen miten kansalaisten ääni tulee yhteiskunnassa kuuluviin. Edustuksellisessa demokratiassa, on pyrittävä siihen, että valitut edustajat edustavat mahdollisimman hyvin annettuja ääniä. Vaalijärjestelmäkikkailulla edustajat voivat pahimmassa tapauksessa valita äänestäjänsä, eikä toisinpäin. Suomi on yksi maailman edistyneimmistä ja toimivimmista demokratioista, mutta myös meillä saattaa olla parantamisen varaa”, Coel kertoo.

Coel on koulutukseltaan sosiologian maisteri Rotterdamin Erasmus-yliopistosta, jossa hän erikoistui yhteiskunnalliseen ja poliittiseen sosiologiaan. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tullut Coel tutuksi järjestöaktiivina ja tällä hetkellä hän toimiikin esimerkiksi Helsingin Vihreiden varapuheenjohtajana.

Olivia tekee nelikuukautisen harjoittelunsa aikana omaa projektia sähkön ja lämmön älyverkkojen tilanteesta pääosin julkaisun muodossa. Tämän lisäksi Olivia antaa panoksensa Ajatuspajan muihin toimintoihin, esimerkiksi osallistumalla viestintään sekä verkkolukupiirin pitämiseen.

Olivia on maisteriopiskelija Edinburghin yliopistossa. Pääaineenaan hän opiskelee kestävyystieteitä (MSc Environmental Sustainability), painopisteinään energiamurros sekä osallistava päätöksenteko. Olivia on jo pitkään ollut kiinnostunut energiasektorin roolista ympäristöllisesti kestävän yhteiskunnan saavuttamiseksi, ja kirjoittikin Pro Gradu -tutkielmansa suomalaisten mielikuvista energiayhteisöistä.

Koronaepidemiatilanteen johdosta työtä tehdään pääosin etänä. Miltä uudessa työpaikassa aloittaminen tuntuu tällaisessa tilanteessa?

“Uudessa työssä aloittaminen on aina jännittävää ja nykyinen tilanne luo omat haasteensa. Vastaanotto Visiolla oli kuitenkin todella lämmin ja odotan innolla työskentelyä uudessa työyhteisössäni.”, Olivia kertoo.