Hyppää sisältöön

Lukas Korpelainen Ajatuspaja Vision uudeksi koordinaattoriksi

Uutiset

Ajatuspaja Vision koordinaattori Simo Raittila on siirtynyt uusiin haasteisiin, ja Simon opintovapaan sijaisena syksystä 2023 toiminut Lukas Korpelainen jatkaa ajatuspajan vakituisena koordinaattorina. Rahoitusleikkausten seurauksena koordinaattorin tehtävä on nyt osa-aikainen.

Korpelaisella on yli 10 vuoden tausta vihreässä liikkeessä ja monipuolinen kokemus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Koulutukseltaan hän on musiikin maisteri.

Lukas Korpelainen

Korpelainen on Visiossa paluumuuttaja, sillä hän toimi vuosina 2018–2019 reilun vuoden ajan tutkijana sekä koordinaattorina ajatuspajassa. Tuolloin hän tuotti muun muassa sosiaaliturvauudistusta käsittelevän Perusturva 2030 -raportin. Korpelaisen rekrytointi turvaa perustulo-projektin jatkumisen Visiossa myös tulevaisuudessa. 

“On mahtavaa saada palata Visioon ja sen innostavaan työympäristöön! Haluan jatkaa edeltäjäni työtä ajatuspajan kehittämisessä ja vahvistaa Vision roolia yhteiskunnallisesti tärkeiden ja etenkin vielä piilossa olevien aiheiden pohtijana ja esille nostajana”, Lukas kuvailee tehtäväänsä.

Vision uudessa strategiassa Ajatuspaja Vision tehtävänä on välittää yhteiskunnalliseen keskusteluun tutkittua tietoa ja vihreään arvopohjaan nojaavia ratkaisuja sekä vahvistaa päätöksentekijöiden tietopohjaa.

“Tämä tehtävä tuntuu päivä päivältä vähemmän itsestäänselvältä. On todella arvokasta, että puolueiden taustalla vaikuttavat ajatuspajat, joiden huomio ei ole päivänpolitiikassa ja joissa voidaan rauhassa paneutua laajoihin yhteiskunnallisiin murroksiin, kuten vaikka vihreään siirtymään ja kasvukritiikkiin”, sanoo Lukas.

Onko sinulla toiveita tai ideoita Ajatuspaja Visiolle? Voit kertoa niistä Ajatuspaja-sivulla tai ottaa yhteyttä:

Lukas Korpelainen
lukas.korpelainen(at)ajatuspajavisio.fi
050 322 4784