Hyppää sisältöön

Vihreä Tuuma -verkkolehden Koulutuksen tulevaisuus -teemanumero on julkaistu!

Uutiset

Nykyiset koulutuspäätökset eivät vaikuta ainoastaan lähivuosiin. Koulutuksen – oli se sitten hyvää tai huonoa – laatu vaikuttaa seuraaviin sukupolviin merkittävästi muovaten Suomesta joko globaalia vastuuta kantavan tai lyhytnäköisiin sijoituksiin panostavan yhteiskunnan. 

Näin kuvaa tuoreen Vihreä Tuuma -verkkolehden Koulutuksen tulevaisuus -teemanumeron päätoimittaja Anna Lundén pääkirjoituksessaan koulutuksen merkitystä tulevaisuudelle.

Suomalainen koulutus on kokenut kovia muutoksia viime vuosina. Alati muuttuvat vaatimukset työelämässä ja globalisaation aiheuttamat muutokset pakottavat koulutuksen mukautumaan tulevaisuutta varten. Teemanumero pureutuu siihen, miten tämä näkyy koulutuksen eri asteilla ja miten koulutuksessa tulisi ottaa huomioon globalisoituvan maailman muutokset.

Mielenkiintoisissa artikkeleissa pääsemme kurkistamaan muun muassa ammattikoulujen arkeen rahoitusleikkausten jälkeen, monikulttuurisuuteen luokkahuoneissa, Vihreiden vaatimukseen koulutusmiljardista ja pohtimaan ilmastokasvatuksen mahdollisuuksia. Yliopistokoulutusta koskevassa artikkelissa muistutetaan kuitenkin, että ”mikään ei ole niin kuin ennen, eikä ole koskaan ollutkaan” – koulutus on aina ollut muutoksessa.

Lue lisää Vihreä Tuuma -teemanumeron sivuilta!