Hyppää sisältöön

Vihreä Tuuma -verkkolehden uusin teemanumero ”Maailma liikkeessä” on nyt luettavissa!

Uutiset

Maailma liikkeessä lehdessä pohditaan miten globaalit muuttoliikkeet meille näyttäytyvät. Tarinoita on monia mutta kuka ne meille kertoo, mitkä niistä päätämme kuulla?

Maailma liikkeessä -teemanumero syntyi halusta kertoa tarinoista tapahtumien ja tilastojen takana, halusta rikkoa se perinteinen kehys, jonka läpi usein ihmetellään maahanmuuton aiheuttamia ongelmia ja puhumme ihmisistä luonnonvoimien kaltaisina massoina. Opintokeskus Visio järjesti osana Fingo ry:n Frame, Voice, Report -globaalikasvatushanketta Maailma liikkeessä -kurssin, jossa pohdittiin asiantuntijoiden, politiikkojen ja toimittajien kanssa niitä rakenteita ja viestintätapoja, joista rakentuu kehys, jonka läpi maailmaa katsomme.

-Maailma liikkessä kurssin osallistujat kirjoittivat yhdessä asiantuntijoiden kanssa lehden, jossa he pohtivat esimerkiksi, miten kuuluvuuden tunne muodostuu, mitä tarkoittaa vapaana eläminen, miten kielellä ja kuvilla vaikutamme todellisuuden muodostumiseen ja miten maahanmuutto näyttäytyy ihmisille, joilla on useita kansalaisuuksia.

Maailma liikkeessä -lehti syntyi halusta kertoa tarinoista tapahtumien ja tilastojen takana.

Ei ole yhdentekevää, miten kuvailemme tapahtumia, ja millaisia sanoja silloin valitsemme, sillä valtaosa maailman tapahtumia koskevasta tiedosta välittyy meille kuulopuheena ja median avulla levitettyjen mielikuvien kautta. Tervetuloa pohtimaan kanssamme viestintätapoja ja lukemaan tarinoista globaaleiden muuttoliikkeiden takana.

Vihreä Tuuma -verkkolehden uuteen teemanumeroon pääsee tästä.